Triple

Waarschuwing voor Web Hosting Solutions 24 AB

Wij krijgen regelmatig de vragen over facturen of brieven welke gestuurd worden. Onlangs verscheen onderstaande brief van een bedrijf genaamd Web Hosting Solutions 24 AB. Dit is niet het bedrijf dat uw diensten bij ons levert. Het is belangrijk dat u zich bewust bent van het feit dat er oplichters zijn die valse specificaties, offertes en/of facturen sturen naar bedrijven en particulieren. Het is daarom altijd belangrijk om brieven, offertes, facturen en uw leveranciers zorgvuldig te controleren voordat u betaalt voor een dienst of product.

De aanpak van bedrijven zoals Web Hosting Solutions 24 AB is om iets te sturen dat eruitziet als een factuur, offerte of specificatie, inclusief een betalingskaart, naar klanten van andere webhosts. In de kleine lettertjes staat dat het een aanbieding is, en op deze manier voorkomen ze strafbare feiten. Ze kunnen altijd beweren dat u ervoor hebt gekozen om naar hen over te stappen en dat de factuur niets meer dan een aanbieding was.

 

 

Specificatie afkomstig van Web Hosting Solutions 24 AB

Op de brieven van Web Hosting Solutions 24 AB proberen ze u te laten geloven dat u al klant bent in de hoop dat u de factuur betaalt. We raden onze klanten aan om deze oplichters niet te betalen!

 

Meer informatie over Web Hosting Solutions 24 AB (WebHostingSolutions24) en hun aanpak.

Web Hosting Solutions 24 stuurt aanbiedingen die de meeste ondernemers als echte facturen beschouwen en vraagt hen om te betalen voor webhosting. “Echter, in de kleine lettertjes staat dat het slechts een aanbieding is voor webhostingdiensten.” Ze proberen u te laten geloven dat u bij hen host en vragen u de rekening te betalen.

Svensk Handel heeft op 10 maart 2022 het bedrijf Web Hosting Solutions 24 AB op hun zwarte lijst geregistreerd. U kunt hier meer over lezen bij de Zweedse Handelskamer.

 

 

Enkele tips en adviezen

– Betaal nooit een factuur aan een bedrijf dat u niet herkent, en als u twijfelt of de factuur correct is, neem dan contact op met uw leverancier om te verifiëren of de factuur afkomstig is van uw leverancier.

– Controleer altijd uw facturen zorgvuldig voordat u ze betaalt. Zorg ervoor dat er een geldig factuuradres is, een duidelijke beschrijving van de goederen of diensten en dat het bedrag overeenkomt met wat is besteld.

– Heb goede procedures voor het verifiëren en controleren van facturen en betalingen binnen uw organisatie. Dit kan onder meer inhouden dat meerdere personen betalingen verifiëren en autoriseren en dat er strikte controle is op het facturerings- en betalingsproces. Als u vermoedt dat er sprake is van fraude of illegale activiteiten, meld dit dan bij de politie! Als u per ongeluk een betaling heeft gedaan, neem dan contact op met uw bank om de betaling stop te zetten, indien mogelijk.

– Door waakzaam te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen, kunt u het risico op fraude verminderen en uzelf en uw bedrijf beschermen tegen financieel verlies.

Voor eventuele vragen of twijfels kunt u altijd contact met ons opnemen voor meer informatie.

Dit artikel is geschreven door

Jeroen den Boer

Relevante berichten

Triple voltooit glasvezel project: 10.000 Mbps supersnelle connectiviteit en betrouwbaarheid bereikt

Groot onderhoud servers

Gepland onderhoud: Zondag 29 januari hebben wij groot onderhoud uitgevoerd aan een deel van ons netwerk in de IP-range 191.96.96.x. Bij dit...

Triple wenst u fijne feestdagen!

Triple wenst u fijne feestdagen!

Wij bij Triple wensen u fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar! Vanwege de feestdagen hebben we een leuke actie om fris het nieuwe jaar te...

Heeft u nog vragen?

Wij horen het graag als u vragen heeft. U kunt ons bereiken via de e-mail, telefoon, chat of WhatsApp. Wij staan voor u klaar!