Maatwerk webshop Hogeschool Utrecht

Met deze maatwerk webshop kan de Hogeschool Utrecht producten aan studenten en medewerkers verkopen. Binnen het project zijn verschillende koppelingen gemaakt om onder andere de boekhouding te automatiseren.

Voor wie was dit project?

Wie is de klant?

De Hogeschool Utrecht (HU) ontstond in 1988 door een fusie van enkele hogescholen in de stad en provincie Utrecht. Per 1 september 2005 fuseerde de HvU met de Driebergse Hogeschool De Horst. Tegelijkertijd werd de naam gewijzigd van ‘Hogeschool van Utrecht’ (HvU) naar ‘Hogeschool Utrecht’ (HU).

Samenvatting project

   Webshop
   Terugbetaal optie
   Rapportages
   Eigen producten verkopen
   Koppeling met SURFConext

Hoe pakken wij het aan?

Het proces

Wanneer een relatie, student of medewerker van de Hogeschool Utrecht een excursie wilt boeken of een product wilt aanschaffen. Dan kan dit via onze webshop. De productkoper zoekt een product op de webshop en plaatst deze in de winkelmand. Na het afrekenen met iDeal of CreditCard krijgt de productkoper vrijwel direct een factuur toegestuurd.

Op de achtergrond is ook alles geautomatiseerd. Hierdoor komen alle transacties op de juiste manier in de boekhouding.

Wat was het lastigst?

De uitdaging

Nieuw in de webshop voor Hogeschool Utrecht is de “refund” optie. Hiermee kan een docent geld laten terugstorten naar de rekening van de productkoper. Doordat er een vierogen principe wordt toegepast en verschillende andere beveiligingen, kan er nooit meer dan toegestaan worden teruggestort.

Eindstand

Het resultaat

Doordat de Hogeschool Utrecht gebruik maakt van deze webshop wordt er veel tijd bespaard.
Studenten en docenten wordt automatisch gecontroleerd middels de connectie met SURFConext (Single SignOn). De boekhouding loopt geheel automatisch waardoor de kans op fouten is geminimaliseerd.

Door wie is dit project gemaakt?

Werknemers die hebben
geholpen bij dit project

Jeroen den Boer

LinkedIn Email

All-round developer

Bart de Korte

LinkedIn Email

Eigenaar
Bekijk ook eens onze andere projecten

Gerelateerde projecten

Heeft u nog vragen ?

Wij horen het graag als u vragen heeft. U kunt ons bereiken via de e-mail, telefoon, chat of WhatsApp. Wij staan voor u klaar!