Triple

Maatwerk Hogeschool Rotterdam

Voor de Hogeschool Rotterdam hebben wij verschillende maatwerk software ontwikkeld. Zo is er een systeem ontwikkeld waarbij de studenten, middels een Single SignOn van SurfConext producten kunnen aanschaffen welke nodig zijn voor de studie. Ook hebben wij een maatwerk oplossing gemaakt voor het automatisch verwerken van incasso stornaties. Aan de achterkant zitten de systemen gekoppeld aan de boekhouding zodat er geen handwerk meer nodig is voor de verwerking.

Voor wie was dit project?

Wie is de klant?

Hogeschool Rotterdam is een hogeschool in Rotterdam. Het onderwijsinstituut is ontstaan door een fusie van verschillende scholen uit de regio, in eerste instantie onder meer de HTS in Dordrecht en Rotterdam en het HLO te Delft. Later, in 2003, heeft de Hogeschool voor Economische Studies (de “HES”) zich bij deze fusie aangesloten. Toen de hogeschool nog bestond uit scholen op verschillende locaties ook buiten Rotterdam, noemde deze zichzelf: “Hogeschool Rotterdam en Omstreken” (HR&O of HRO). Later, toen uit financieel en organisatorisch oogpunt alle opleidingen werden verhuisd naar de havenstad, werd de instelling omgedoopt tot “Hogeschool Rotterdam”. Internationaal noemt deze hogeschool zich “Rotterdam University of Applied Sciences”.

Samenvatting project

Verwerking storneren studentkosten
Student en medewerker webshop
Medewerkers rapportages
Koppeling SURFconext
Koppeling boekhouding

Hoe pakken wij het aan?

Het proces

Het proces bij de Hogeschool Rotterdam staat nooit stil. Doordat onze oplossingen mee gaan met de tijd en door het altijd nastreven van een zo veilig mogelijk systeem blijven wij bezig met vernieuwingen. Ook houden wij meerdere malen per jaar overleg met de klant.

Wat was het lastigst?

De uitdaging

Door onze unieke software welke wij gemaakt hebben voor de Hogeschool Rotterdam hebben wij het mogelijk gemaakt om verschillende systemen aan elkaar te koppelen.

Zo kan er misschien de koppeling met SURFConext worden ingelogd via het Single SignOn systeem van de Hogeschool Rotterdam zelf. Hierdoor hoeven zowel studenten als medewerkers geen aparte accounts aan te maken.

Door de koppeling met de bank kunnen er eenvoudig betalingen worden afgehandeld middels een iDeal of CreditCard transactie.

Daarnaast is er een koppeling met de boekhouding zodat alle transacties automatisch worden toegevoegd. Hierdoor is de kans op fouten geminimaliseerd en de inzet van automatisering geoptimaliseerd.

Als laatste hebben we een apart controle systeem ontwikkeld welke de transacties controleert en een 100 procent garantie geeft over de sluitende boekhouding.

Eindstand

Het resultaat

Door onze oplossingen welke gemaakt zijn voor de Hogeschool Rotterdam hebben wij het proces voor het verwerken van student incasso’s een stuk vriendelijker weten te maken. De student krijgt nog een extra kans om middels iDeal of CreditCard zijn betaling voor het studiegeld alsnog te voldoen.

Door onze oplossing met de Webshop kunnen medewerkers nu zelf producten aanbieden in de eigen webshop. Door een goed vier-ogen principe zijn alle nodige controles gewaarborgd. Door de verschillende koppelingen is de administratieve last een heel stuk verlaagd.

Door wie is dit project gemaakt?

Werknemers die hebben
geholpen bij dit project

Jeroen den Boer

LinkedIn Email

All-round developer

Bart de Korte

LinkedIn Email

Eigenaar
Bekijk ook eens onze andere projecten

Gerelateerde projecten

Heeft u nog vragen?

Wij horen het graag als u vragen heeft. U kunt ons bereiken via de e-mail, telefoon, chat of WhatsApp. Wij staan voor u klaar!